Marinovaná krkovice s pečenými brambory a bylinkovým máslem

Příprava tohoto pokrmu je sice časově náročnější, ale jeho chuť vám to jistě vynahradí!


4.817x
0
1×

Ingredience

2 plátkykrkovice

marináda

1 stroužekčesnek
1 kscibule
2 lžíceolivový olej
2 lžícebílý jogurt
0.4 lžičkymletý kmín
1 lžičkahořčičné semínko
0.5 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkymletý černý pepř
0.4 lžičkymleté chilli

příloha

1 lžičkasůl
4 ksbrambory
olivový olej
2 lžíceprovensálské koření

na potření

3 lžícemáslo
1 lžičkatymián
1 lžícešalvěj

na ozdobu

1 kskapie

Postup přípravy

Připravíme si marinádu na krkovici. Smícháme všechno koření, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, jogurt a olej. Do této směsi vložíme maso a pečlivě ho v ní obalíme ze všech stran. Poté naložené maso odložíme alespoň na jeden den do chladničky.

Také připravíme bylinkové máslo. Máslo pro studenou kuchyni utřeme se šalvějí a tymiánem a uložíme ho do chladničky.

V den přípravy jídla důkladně omyjeme velké brambory a zbavíme je nečistot. Pokrájíme je, přendáme na pečící plech a posypeme je provensálskými bylinkami a solí. Jemně pokapeme olejem a dáme na hodinu péct tak, aby uvnitř brambory byly měkké a jejich povrch byl krásně křupavý.

Po zhruba půl hodině si připravíme marinované maso a smažíme jej na pánvi. K pečícím se bramborům ještě na posledních 15 minut přihodíme na proužky nakrájenou kapii.

Kopeček bylinkového másla položíme na hotovou krkovičku, kterou podáváme s brambory pečenými ve slupce. Marinovanou krkovičku s pečenými brambory a bylinkovým máslem ozdobíme pečenou kapií a ihned podáváme.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná krkovice s pečenými brambory a bylinkovým máslem

Zpět na recept