Kachní prsíčka opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a promícháme s citronovou šťávou, 2 lžicemi oleje a lžící nasekané petrželky. Do této směsi naložíme maso a necháme ho 2 hodiny marinovat.
Zbývající olej nalijeme do hrnce a rozpálíme, krátce a zprudka na něm opečeme marinované maso, okořeníme a na mírném ohni ho pak dusíme dalších přibližně 20 minut.
Mrkev očistíme, omyjeme, oloupeme, povaříme po dobu 5 minut v osolené vodě. Pánev lehce potřeme máslem a z vody a cukru připravíme karamel, do něhož namáčíme vařenou a scezenou mrkev.
Maso vyjmeme z hrnce a uložíme v teple. Šťávu z něj smícháme s drůbežím vývarem, marinádou z masa, kysanou smetanou a zbytkem nasekané petrželky. Krátce povaříme a okořeníme podle chuti.
Marinovaná kachní prsíčka pokrájíme na plátky a servírujeme je s mrkví, přelitá omáčkou a posypaná petrželkou.