Vaření.czReceptyMarinovaná kachna s omáčkou

Marinovaná kachna s omáčkou

Pochoutka, kterou potěšíte vzácné hosty u slavnostního stolu.


3.169x
45 min

Postup přípravy

Marinádu připravíme z cibule a česneku, který nakrájíme na kostičky a s vaříme s bílým vínem, bylinkami a pepřem tak, aby z původního množství byla asi polovina. Marinádu necháme vychladnout. Než marináda vychladne, připravíme si maso. Kachnu naporcujeme, opláchneme studenou vodou, osušíme a pak namočíme do marinády, přikryjeme a necháme alespoň hodinu marinovat. Potom maso osušíme. Kachnu pečeme až dohněda na odděleném a vypečeném kachním sádle a po okrajích pekáče pak přilijeme marinádu. Osolíme, přiklopíme poklicí a za nižší teploty dusíme, nezapomeneme husu občas obrátit. Kachnu vyjmeme z pekáče a šťávu z pekáče procedíme a svaříme. Rozkvedláme žloutek a smetanu a vmícháme do scezené šťávy a mírně ohřejeme. Omáčku ještě ochutíme solí a pepřem. Porce kachny rozložíme na talíře a omáčkou maso přelijeme. Dozdobíme plátkem citronu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná kachna s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena