Marinádu připravíme z cibule a česneku, který nakrájíme na kostičky a s vaříme s bílým vínem, bylinkami a pepřem tak, aby z původního množství byla asi polovina. Marinádu necháme vychladnout.
Než marináda vychladne, připravíme si maso. Kachnu naporcujeme, opláchneme studenou vodou, osušíme a pak namočíme do marinády, přikryjeme a necháme alespoň hodinu marinovat. Potom maso osušíme.
Kachnu pečeme až dohněda na odděleném a vypečeném kachním sádle a po okrajích pekáče pak přilijeme marinádu. Osolíme, přiklopíme poklicí a za nižší teploty dusíme, nezapomeneme husu občas obrátit.
Kachnu vyjmeme z pekáče a šťávu z pekáče procedíme a svaříme. Rozkvedláme žloutek a smetanu a vmícháme do scezené šťávy a mírně ohřejeme. Omáčku ještě ochutíme solí a pepřem.
Porce kachny rozložíme na talíře a omáčkou maso přelijeme. Dozdobíme plátkem citronu.