Marináda na grilování 2

Marináda, která se hodí ke grilování kuřecího i vepřového masa.


3.1142x
15 min

Postup přípravy

Česnek očistíme a rozmačkáme. Nemusíme jím šetřit.

Česnek smícháme s pepřem, kari kořením, provensálským kořením a olejem. Kdo marinády solí, osolí ji. Můžeme do ní přidat i trochu hořčice nebo sójové omáčky. Vše důkladně promícháme.

Touto marinádou potřeme připravené maso, které potom vložíme do vhodné nádoby a necháme odležet nejlépe minimálně 24 hodin v lednici.

Pokud dáme do marinády více oleje, nevadí. Zbylou marinádou zalijeme maso. Při grilovaní jím pak maso potíráme.

Na závěr dáme pivo. Doporučuji ho přilít k masu asi 2 hodiny před grilováním. Pokud bychom ho přidali již do marinády, maso by bylo mírně nahořklé.
user-icon

autor jdone


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marináda na grilování 2

Zpět na recept