Marcipánové trojúhelníčky

Do tohoto cukroví používám studené tuhé máslo, těsto se díky němu rychleji a lépe spojí.


3.154x
60 min

Ingredience

těsto

sůl
1 ksvejce
120 gmáslo
70 gcukr moučka
0.5 balíčkuvanilkový cukr
250 ghladká mouka

na potření

3 lžícemarmeláda

poleva

1 ksbílek
200 gsušené hrušky
4 lžícemandlový likér

náplň

1 ksbílek
200 gmarcipánová hmota

na ozdobu

1 lžícesekané pistácie

Postup přípravy

Do mísy prosijeme mouku, cukr, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, máslo nakrájené na kousky a rozklepneme vejce. Ze všech surovin rychle vypracujeme těsto. Zabalíme jej do igelitu a dáme do lednice na hodinu rozležet.

Před uplynutím doby si pomalu připravíme "polevu". Hrušky nasekáme najemno a smícháme s bílkem a likérem. Z těsta vyválíme asi 3 mm tlustou placku, nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm a šikmým řezem je rozpůlíme na trojúhelníky. Povrch potíráme hruškovou směsí.

Nakonec nastříkáme bílek rozmíchaný s marcipánem.

Marcipánové trojúhelníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C asi 12 až 15 minut.

Upečené marcipánové trojúhelníčky potřeme marmeládou a posypeme pistáciemi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánové trojúhelníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.