Do mísy prosijeme mouku, cukr, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, máslo nakrájené na kousky a rozklepneme vejce. Ze všech surovin rychle vypracujeme těsto. Zabalíme jej do igelitu a dáme do lednice na hodinu rozležet.
Před uplynutím doby si pomalu připravíme "polevu". Hrušky nasekáme najemno a smícháme s bílkem a likérem. Z těsta vyválíme asi 3 mm tlustou placku, nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm a šikmým řezem je rozpůlíme na trojúhelníky. Povrch potíráme hruškovou směsí.
Nakonec nastříkáme bílek rozmíchaný s marcipánem.
Marcipánové trojúhelníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C asi 12 až 15 minut.
Upečené marcipánové trojúhelníčky potřeme marmeládou a posypeme pistáciemi.