Marcipánové mandličky

Vynikající jemné vánoční cukroví z marcipánu. Tentokrát smažené.


3.85x
45 min

Postup přípravy

Marcipán, smetanu, máslo a cukr dohladka rozmícháme. Postupně přidáváme vejce, sůl, růžovou esenci, rum a citronovou kůru.

Mouku a prášek do pečiva smícháme a přidáme do těsta. Uhněteme dohladka. Lžičkou tvoříme tvar mandličky.

Olej v hrnci zahřejeme na teplotu, kdy po násadě vařečky budou stoupat malé perličky. Vložíme do oleje 8 - 10 kousků a fritujeme dozlatova.

Osmažené pečivo vyjmeme, necháme okapat na ubrousku. Poté posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánové mandličky

Zpět na recept