Vaření.czReceptyMarcipánová kuřátka ve skořápce

Marcipánová kuřátka ve skořápce

Na ozdobu velikonočního stolu si uděláme žlutá kuřátka a posadíme je do čokoládové skořápky.


4.210x
90 min

Ingredience

20 ksvaječné skořápky

na potření

olej

těsto

1 ksbílek
250 gmandle
1 lžícemed
125 gcukr moučka
125 gsušené mléko
1 balíčekvanilkový cukr
1 lžičkamandlová esence
2 špetkyžluté barvivo
1 špetkačervené barvivo

na ozdobu

1 balíčekčokoládová poleva

Postup přípravy

Cukr smícháme se sušeným mlékem, vanilkovým cukrem a velmi na jemno mletými mandlemi. Přidáme mandlovou esenci (likér), med a bílek. Umícháme vláčné, ale nelepivé těsto. Malý kousek obarvíme červeným barvivem a do zbylého těsta vmícháme žluté barvivo. Vaječné skořápky vymyjeme vřelou vodou a necháme oschnout. Suché skořápky lehce vytřeme olejem a dáme vychladit. Chladné skořápky naplníme rozpuštěnou čokoládou, necháme chvíli stát a pak přebytečnou čokoládu vylijeme. Skořápky dáme zmrznout do mrazáku. Mezitím ze žlutého marcipánu vymodelujeme malá kuřátka. Z červeného marcipánu jim uděláme hřebínky a zobáčky, z čokolády očička. Z vaječných skořápek vyklepneme čokoládové skořápky a marcipánová kuřátka do nich posadíme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marcipánová kuřátka ve skořápce

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena