Marcipán vařený

Druhá varianta, jak si doma připravit marcipánovou hmotu.


3.165x
25 min

Postup přípravy

Cukr svaříme s vodou.

Když je cukr rozpuštěný, vsypeme opravdu jemně umleté mandle a mícháme. Z tepla odstavíme, když se hmota přestane lepit. Hmotu hněteme dřevěnou špachtlí a když je vlažná, tak rukou. Hněteme až do zchladnutí hmoty. Měla by být po propracování hladká.

Zabalíme do igelitu a skladujeme v lednici.

Pak z tvarujeme tvary.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipán vařený

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.