Marcipán vařený

Druhá varianta, jak si doma připravit marcipánovou hmotu.


3.165x
25 min

Postup přípravy

Cukr svaříme s vodou. Když je cukr rozpuštěný, vsypeme opravdu jemně umleté mandle a mícháme. Z tepla odstavíme, když se hmota přestane lepit. Hmotu hněteme dřevěnou špachtlí a když je vlažná, tak rukou. Hněteme až do zchladnutí hmoty. Měla by být po propracování hladká. Zabalíme do igelitu a skladujeme v lednici. Pak z tvarujeme tvary.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marcipán vařený

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena