Mangoldové lasagne

Mangold je trochu netradiční surovina v naší zemi, nic to však nemění na tom, že ji můžeme ochutnat a sami posoudit, zda má u nás své místo.


2.85x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Mangold omyjeme a nakrájíme na proužky. Eidam nastrouháme.

V pánvi rozehřejeme margarín a zpěníme na něm cibuli, přidáme mangold a 10 minut podusíme. Poté přimícháme vývar a eidam, ochutíme solí a pepřem. Opět promícháme.

Lasagne uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pozor však na informace na obalu, některé lasagne se předem vařit nesmí, protože by se slepily k sobě.

Pekáč vymažeme a vyložíme ho částí lasagní, na to poklademe část mangoldové směsi. Vrstvy postupně střídáme. Poslední vrstvou musí být lasagne. Na vrch nalijeme smetanu smíchanou s vejci a mlékem.

Nakonec posypeme nasekanými oříšky nebo mandlemi a zapečeme v troubě při 220 °C asi 20 minut.

Mangoldové lasagne podáváme ihned po přípravě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mangoldové lasagne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena