Dresink ke grilu, uzeninám i vařenému masu. Mango chilli je kořeněný a díky chilli i pikantní.
Hodnocení
2.9
/ 5 (205x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Kečup1 kg
Džem750 g
Provensálské koření5 a 1/3 g
Chilli koření4 a 2/3 g
Country gril koření62 a 1/2 g
Aromat koření6 a 1/3 g
Postup přípravy
Koření smícháme a rozdrtíme či umeleme. Džem, zatím jsem používal angreštový nebo z červeného rybízu vlastní výroby (lze použít jakýkoliv), smícháme s kečupem a kořením.
Vše velmi důkladně promícháme. Mango chilli naplníme do sklenic. Nejlépe s bajonetovým uzávěrem a necháme uležet.
Mango chilli podáváme ke grilovanému masu či zelenině, ale také k pečeným nebo vařeným tučnějším masům. Jestliže vynecháme chilli, můžeme mango chilli podávat i dětem.
Dobrý den, potěšila mě Vaše zprávička. Přiznám se, recept není z mé hlavy. Dostal jsem jej od kolegyně, která "omáčku" podávala při oslavě svých narozenin k obyčejnému grilovanému kuřeti. Od té doby jej používám místo hořčice. Ona jej zase získala z mexické restaurace. Proto jsme se domnívali, že pochází z této kuchyně. Na tom však nezáleží, důležité je jak chutná.
Zdraví Vás a dobré chuti přeje
Pavel Seifert
doktor
Thajsko.
Vážený pane,
takovou dobrůtku jsem jedl v Thajsku.Váš recept je výborný,připomene dovolenou.
Děkuji.