Mandlový krémový dort

Mandlový korpus plněný mandlovým krémem a zdobený ořechy.


4.317x
75 min
2×

Ingredience

6 ksvejce
160 gcukr krupice
150 ghladká mouka
50 gloupané mandle
50 gHera

krém

250 gmáslo
300 mlmléko
100 gcukr krupice
50 mlsmetana ke šlehání
1 balíčekmandlový pudinkový prášek

na potření

1 sklenkamarmeláda

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

na ozdobu

červené ořechy nebo oříšky v karamelu

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přidáme mouku, najemno nastrouhané mandle a opatrně promícháme. Jako poslední zlehka vmícháme rozpuštěný tuk. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm) a vložíme do mírně předehřáté trouby. Korpus pečeme asi 45 minut na 165 °C. Upečený korpus necháme ve formě mírně vychladnout, pak jej opatrně vyklopíme, až zcela vychladlý vodorovně dvakrát rozkrojíme. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání ve studené vodní lázni vychladíme. Do krému přidáme na plátky nakrájené máslo a vyšleháme na hladký krém. Pozor, krém i máslo musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí! Nakonec zašleháme tuhou šlehačku ze smetany. Krém si rozdělíme na tři díly. Jednotlivé vrstvy korpusu jemně potřeme marmeládou (linecká), potřeme díly krémy a slepíme k sobě. Zbylým krémem potřeme strany i povrch dortu a ze zbytku povrch ozdobíme krémovými hvězdičkami. Do každé hvězdičky dáme kousek ořechu a mandlový krémový dort uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny rozležet a zatuhnout.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mandlový krémový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena