Mandlový chléb

Toto je recept na chléb pro ty, kteří rádi zkouší nové. Jak je vidět na fotografii, ne vždy vše vypadá moc krásně, ale chutnal úžasně.


3.186x
120 min

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
30 gmáslo
275 mlmléko
1 lžícecukr písek
75 gmandlové plátky
0.8 balíčkusuché droždí
0.5 kgpolohrubá mouka výběrová

na potření

1 lžícemléko

na ozdobu

25 gmandlové plátky

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí. Přidáme prosátou osolenou mouku, máslo, mandlové lupínky a zpracujeme do těsta. Po důkladném prohnětení necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto vytvarujeme do bochníku, nebo dáme do chlebové formy. Potřeme mlékem a posypeme zbylými mandlovými plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližne 55 minut.

Pokud chcete světlou kůrku, před pečením zakryjte chléb alobalem.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.