Mandlovo-skořicové sušenky

Vánoční cukroví z mandlovo-skořicového těsta, zdobené čokoládou a sladkými kuličkami.


4.257x
45 min
6×

Postup přípravy

Mouku prosejeme a loupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout. Připravíme si plechy, které vyložíme pečícím papírem.

Z mouky, mandlí, moučkového cukru, žloutku, másla, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme odpočinout. Potom těsto rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme tenkou placku. Pomocí tvořítek vykrájíme zvolený tvar sušenek. Mohou to být kolečka, srdíčka, hvězdičky a podobně. Sušenky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Vychladlé sušenky spojíme po dvou kusech marmeládou, ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme ozdobnými sladkými zlato-bílými kuličkami. Výborně chutnají i s polevou rumovou.

Mandlovo-skořicové sušenky stačí upéci týden před Vánocemi.


Z pečeného cukroví ještě určitě stihnete i úžasně křehké vanilkové rohlíčky 









user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlovo-skořicové sušenky

Zpět na recept