Mandlovo - čokoládové hrudky

Křehké, lahodné a vynikající vánoční pečivo.


3.172x
45 min

Postup přípravy

Celé mandle rozdrtíme.

Do hrnce dáme rozdrcené mandle i lupínky mandlí, máslo, cukr, med, mléko a mouku. Vše za stálého míchání zahříváme, dokud se všechny přísady nespojí v jednu hroudu.

Velkou mandlovo-čokoládovou hroudu vyjmeme z hrnce a necháme ve vlažném prostředí vychladnout. Pak z ní oddělujeme hromádky o velikosti desetikoruny, pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut.

Upečené hrudky necháme je vychladnout na mřížce.

Rozpustíme polevu, namáčíme do ní spodní část hromádek a necháme zaschnout.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlovo - čokoládové hrudky

Zpět na recept