Vaření.czReceptyMandlovo - čokoládové hrudky

Mandlovo - čokoládové hrudky

Křehké, lahodné a vynikající vánoční pečivo.


3.172x
45 min

Postup přípravy

Celé mandle rozdrtíme. Do hrnce dáme rozdrcené mandle i lupínky mandlí, máslo, cukr, med, mléko a mouku. Vše za stálého míchání zahříváme, dokud se všechny přísady nespojí v jednu hroudu. Velkou mandlovo-čokoládovou hroudu vyjmeme z hrnce a necháme ve vlažném prostředí vychladnout. Pak z ní oddělujeme hromádky o velikosti desetikoruny, pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut. Upečené hrudky necháme je vychladnout na mřížce. Rozpustíme polevu, namáčíme do ní spodní část hromádek a necháme zaschnout.
user-icon

autor Malina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mandlovo - čokoládové hrudky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena