Recept na zvonečky s chutí mandlí, které dáváme do těsta i krému.
Hodnocení
4.5
/ 5 (6x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Těsto
Máslo120 g
Rum2 lžíce
Cukr moučka35 g
Hladká mouka 100 g
Mandle (mleté)100 g
Krém
Máslo100 g
Žloutek1 ks
Cukr moučka100 g
Mandle (mleté)50 g
Na ozdobu
Čokoláda na vaření
Postup přípravy
Sypké přísady na těsto smícháme v misce s máslem a rumem.
Těsto vypracujeme a necháme v chladu odpočinout asi 45 minut.
Na pomoučeném vále vyválíme placku a vykrajujeme zvonečky.
Zvonečky klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pozor, pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě do světležluta.
Vychladlé zvonečky slepujeme jakýmkoliv krémem, ale nejlépe máslovým, oříškovým, apod. Nejlépe se hodí mandlový, ten vypracujeme z másla, moučkového cukru, mletých mandlí a žloutku. Vyšleháme ho metličkou dohladka.
Mandlové zvonečky zdobíme rozpuštěnou čokoládou na vaření a k dozdobení použijeme vlastní fantazii.
Lze použít, sypání, oříšky či kousky nakrájených gumových bonbonů.