Mandlové kornoutky s jahodovou pěnou

Recept na kornoutky s mandlovou chutí, navíc plněné jahodovou pěnou.


4.421x
45 min

Postup přípravy

Dva bílky rozmícháme se 100 g cukru, ale nešleháme. Přidáme prosátou mouku, drcené mandle a rozpuštěné máslo ve vodní lázni. Promícháme. Ze získané směsi tvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem 8 koleček s průměrem 16 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 210 °C asi 5 minut. Těsto začne tmavnout a zvedat se. Z teplých koleček s pomocí kuželovitých forem vytvoříme kornoutky a necháme je vychladnout.

Mezitím rozpustíme želatinu. Zbytek cukru rozpustíme na pánvi s půl sklenkou vody a vytvoříme hustý sirup. Asi 350 g omytých a osušených jahod rozmixujeme a do jahodového pyré přidáme připravenou vyždímanou želatinu. Promícháme.

Zbylé bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Smetanu taky vyšleháme. Do pěny přidáme sirup nebo jahodový likér. Do jahodové pěny lehce přidáváme sníh a nakonec šlehačku. Jahodovou pěnu vložíme alespoň na 2 hodiny do lednice.

Mandlové kornoutky naplníme jahodovou pěnou, dáme na talířek a ozdobíme zbylými jahodami. Mandlové kornoutky s jahodovou pěnou podáváme jako pohoštění pro přátele.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové kornoutky s jahodovou pěnou

Zpět na recept