Mandlové flameri

Jednoduchý dezert, jehož příprava je sice zdlouhavá, ale ne náročná a výsledek stojí za to.


3.079x
30 min

Postup přípravy

Strouhané mandle, mléko a smetanu smícháme, ochutíme mandlovým aroma a vše necháme nejméně 4 hodiny odležet v chladu.

Směs protřeme jemným sítem, dáme do hrnku, jemně zahřejeme, přidáme solamyl a za neustálého míchání svaříme s cukrem a vše povaříme přibližně 10 minut.

Sekané mandle vmícháme do hotové hmoty. Flameri ihned plníme do formiček vypláchnutých studenou vodou a dáme alespoň na 4 hodiny do ledničky.

Potom vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme ovocem a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové flameri

Zpět na recept