Mandarinková BeBe střecha

Jednoduchý nepečený dezert plný tvarohu, který chutná všem. Za letních dnů je neocenitelně svěží.


4.36x
20 min

Ingredience

2 balíčkysvětlé BeBe sušenky
1 balíčektmavé BeBe sušenky

náplň

0.5 kostkymáslo
cukr moučka
1 balíčekměkký tvaroh
1 balíčektvaroh z vaničky

na ozdobu

čokoládová poleva
1 konzervakompotované mandarinky

Postup přípravy

V první řadě umícháme tvarohovou náplň, já používám jeden tvaroh z vaničky a jeden balený, náplň pak získá tu správnou krémovitou konzistenci. V misce smícháme oba druhy tvarohu a přidáme změklé máslo. Ručním mixérem pak náplň vyšleháme do jemného krému, snažíme se zbavit všech hrudek. Zvolna pak přimícháváme i cukr podle chuti. Lze přidat i med, je pak ale třeba počítat, že náplň bude řidší.

Do vysokého pekáče rozložíme sušenky a na ně nalijeme první vrstvu náplně. Nemá smysl se snažit ji roztírat, sušenky byste akorát zbytečně polámali. Druhou vrstvu sušenek pak lehce přimáčkneme na tvarohovou náplň, tím se sama rozprostře a slepí obě vrstvy. Dáváme ale pořád pozor, zda se nám BeBe střecha někde nerozjíždí, pokud ano, postupujeme opatrně, protože sušenky jsou skutečně křehké. Takto pokračujeme, dokud nám nedojdou sušenky nebo náplň. Mně na ploše 3 x 4 sušenky vyšlo pět vrstev. Nakonec na každou vrchní sušenku položíme jeden měsíček mandarinky z kompotu a na závěr můžeme mandarinkovou BeBe střechu pokapat čokoládovou polevou.

Pak přijde asi nejhorší část celé přípravy - čekání. Celý dezert uložíme minimálně na 4 hodiny do lednice, nejlépe však na celou noc. Mezitím sušenky provlhnou od krému a celý dezert zvláční. Pak už mandarinkovou BeBe střechu servírujeme a divíme se, jak jsme dobří kuchaři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandarinková BeBe střecha

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká