Mámin pivní štrúdl

Je to výborný moučník ke kávě.


4.36x
60 min

Postup přípravy

Z mouky, hery a piva vypracujeme vláčné těsto, do kterého přidáme špetku soli. Podle vláčnosti těsta můžeme přidat trochu mouky. Z tohoto množství vyválíme až 8 nohavic.

Vyválené těsto zlehka posypeme strouhankou, poklademe oloupanými a nakrájenými nebo nastrouhanými jablky. Poprášíme skořicí a cukrem nebo použijeme skořicový cukr. Do štrúdlu můžeme přidat i rozinky namočené v rumu. Těsto pečlivě zabalíme. Mámin pivní štrúdl pečeme ve vyhřáté troubě při asi 150 °C - 170°C , dokud povrch štrúdlu nebude nazlátlý.

Mámin pivní štrúdl necháme vychladnout, ocukrujeme a můžeme podávat. Je dobrý i vlažný.
user-icon

autor Zuzka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mámin pivní štrúdl

Zpět na recept