Maltský králík s fenyklem

Skvělý recept na divokého králíka.


3.0837x
0

Postup přípravy


Ve velkém kastrolu rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme fenykl a mrkev a opékáme je za občasného zamíchání 5 minut. Vmícháme česnek a semena fenyklu a opékáme je ještě 2 minuty. Fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme.


Do mikrotenového sáčku dáme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Přidáme 2 kousky králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku oklepeme, maso odložíme. Stejným způsobem obalíme všechny kousky masa. Podle potřeby samozřejmě přidáme mouku.


Do kastrolu dáme zbývající olej a kousky masa na něm postupně opékáme ze všech stran 5 minut dozlatova. Maso odložíme. do kastrolu nalijeme víno a přivedeme je k varu. Seškrabeme připečené kousky ze dna. Do kastolu pak vrátíme maso, přidáme fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podle chuti ještě osolíme a opepříme.


Tekutinu přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/4 hodiny, dokud maso nezměkne.


Nakonec odstraníme bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme přímo z kastrolu. Křupavým bílým pečivem vysáváme šťávu.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maltský králík s fenyklem

Zpět na recept