náplň | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
1 balení | vanilkový cukr | |
250 g | zakysaná smetana | |
200 g | čerstvý sýr | |
2 lžíce | mletý cukr | |
1 lžíce | vanilkový pudinkový prášek | |
250 g | tvaroh ve vaničce | |
těsto | ||
140 g | máslo | |
30 g | kakao | |
1 ks | žloutek | |
180 g | hladká mouka | |
70 g | mletý cukr | |
poleva | ||
200 ml | marmeláda | |
50 ml | voda | |
2 lžičky | škrob |
Mouku smícháme s kakaem, cukrem, přidáme žloutek a studené máslo nakrájené na kostky. Nejprve prsty zpracováváme jako drobenku a poté smícháme v těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Následně těsto přemístíme do dortové formy, vytvoříme dno koláče a také vyšší okraje. Dno propícháme vidličkou a předpečeme 15 minut v předehřáté troubě na 175 °C. Tvaroh, čerstvý sýr, zakysanou smetanu, mletý a vanilkový cukr, vejce a lžíci vanilkového pudinku vyšleháme a nalijeme na předpečený korpus. Pečeme 50 minut na 160 °C. Střed horkého koláče ještě nebude úplně ztuhlý, stane se tak až po vychladnutí. Nakonec připravíme ovocnou polevu. Marmeládu (zde použita domácí malinová, lze použít i mrazené ovoce) prohřejeme v nepřilnavém kastrůlku a přihustíme rozmíchaným solamylem v trošce vody. Necháme projít varem, stále mícháme a jakmile poleva zhoustne (asi 3 minuty), ihned korpus polijeme. Cheesecake necháme v lednici vychladit alespoň 2 hodiny. Malinový cheesecake servírujeme nakrájený na klínky a podáváme ke kávě či čaji.
Malinové pokušení: Nepečené dezerty, ovocné přelivy a úžasné marmelády
Čas, kdy nám na zahrádkách dozrávají maliny a na trzích jsou jich plné košíky, je již za dveřmi. Přinášíme vám recepty na pečené i nepečené malinové dobroty, ale také výborné malinové sirupy a likéry.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena