Malinové pusinky z tvarohu

Nezalekněte se většího množství kroků na cestě k tomuto dezertu. Výsledek je natolik působivý, že za tu trochu námahy rozhodně stojí!


5.04x
30 min

Postup přípravy

Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem.

Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180 °C, na 15 minut péct.

Bílky vložte do suché čisté nádoby, vyšlehejte do polotuha a postupně zašlehávejte zbytek cukru. Když je sníh pevný a lesklý, zapracujte ocet a škrob.

Maliny promíchejte s likérem a přidejte na zapečený tvaroh. Pomocí kleští na zmrzlinu ozdobte sněhem. Pusinky krátce zapečte, dokud lehce nezezlátnou.

Chléb v hlavní roli
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malinové pusinky z tvarohu

Zpět na recept