Makrely v bramborách

Na bramborových plátcích připravené makrely.


2.7126x
60 min

Postup přípravy

Makrely nezakryté necháme přes noc rozmrazit v lednici. Omyjene je a vydatně potřeme kořením na ryby. Uložíme do chladu.

Arašídy opečeme na palmovém oleji. V hmoždíři je roztlučemey. Banány oloupeme, přidáme nakrájené na kolečka do hmoždíře. Drcením připravíme pastu. Když jsou banány moc nezralé,nevadí. Přilijeme kapku oleje a drtíme dál do konzistence pasty. Dáme do chladu ztuhnout.

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5 cm plátky. Necháme je ponořené ve studené vodě.

Spodek přiměřeného teflonového pekáčku poklademe kolečkami brambor, přičemž brambory po vyndání z vody neosušujeme a dno pekáčku musí být bez mezery. Že se brambory částečně překrývají nevadí. Jemně zakapeme olejem, přiměřeně zasypeme pepřem a solí.

Arašídovobanánovou pastou naplníme bříška makrel a bez zašití je vložíme do pekáče na brambory. Zbytek pasty dáme volně kolem. Zakryjeme další vrstvou brambor a okořeníme stejně jako vrstvu spodní. Pekáč zakryjeme víkemnebo alobalem.

Horkovzdušnou troubu zapneme na 160°C a bez předehřátí do ní vložíme pekáč. Pečeme 50 minut. Odstraníme víko nebo alobal, troubu vypneme troubu, ale ryby necháme dojít ještě 20 minut.

Podáváme se salátem podle zvyku.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makrely v bramborách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Zélandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.