Makrely pečené na cibuli

V našem jídelníčku by neměly chybět ryby. Vyzkoušejte například makrelu, upečenou na cibulce.


4.6116x
60 min
18×

Postup přípravy

Očištěné makrely zbavíme hlav a ocasních ploutví, omyjeme, posolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citronu.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Zapékací pekáč vymažeme máslem, na vymazané dno rozprostřeme nakrájenou cibuli, na ni položíme makrely. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 - 40 minut (záleží na velikosti ryby). Během pečení ryby obrátíme a poléváme rozpuštěným máslem z pekáče.

Makrely pečené na cibuli, podáváme s pečenými brambory, nebo s hranolky. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makrely pečené na cibuli

Zpět na recept