Bramborové "misky" plněné nádivkou z makrel, jarní cibulky a křenu. Můžeme servírovat jako předkrm i jako hlavní jídlo.
sůl | |
150 ml | mléko |
1 svazek | jarní cibulka |
mletý černý pepř | |
6 ks | brambory (velké) |
3-4 lžíce | strouhaný křen nebo křenex |
6 plátků | uzená makrela |
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Aby se rychleji uvařily, můžeme je propíchat. Plech vyložíme pečícím papírem.
Zatím očistíme jarní cibulky a nasekáme je. Makrelové plátky rozmělníme. Mléko ohřejeme.
Uvařené brambory podélně rozkrojíme a vydlabeme je lžičkou, aby se daly naplnit. Troubu předehřejeme na maximální výkon. Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme a smícháme s křenexem a mlékem. Měla by vzniknout krémovitá hmota. Do ní pak opatrně zamícháme cibulku a nakonec i rybu. Náplň podle chuti osolíme a opepříme a naplníme jí bramborové misky.
Naplněné brambory skládáme na připravený plech a v troubě je zapékáme, dokud brambory nezačnou zlátnout. Obvykle to trvá 5 - 10 minut.
Upečené brambory můžeme zjemnit vločkou másla.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..