Bramborové "misky" plněné nádivkou z makrel, jarní cibulky a křenu. Můžeme servírovat jako předkrm i jako hlavní jídlo.
sůl | |
150 ml | mléko |
1 svazek | jarní cibulka |
mletý černý pepř | |
6 ks | brambory |
3-4 lžíce | strouhaný křen nebo křenex |
6 plátků | uzená makrela |
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Aby se rychleji uvařily, můžeme je propíchat. Plech vyložíme pečícím papírem.
Zatím očistíme jarní cibulky a nasekáme je. Makrelové plátky rozmělníme. Mléko ohřejeme.
Uvařené brambory podélně rozkrojíme a vydlabeme je lžičkou, aby se daly naplnit. Troubu předehřejeme na maximální výkon. Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme a smícháme s křenexem a mlékem. Měla by vzniknout krémovitá hmota. Do ní pak opatrně zamícháme cibulku a nakonec i rybu. Náplň podle chuti osolíme a opepříme a naplníme jí bramborové misky.
Naplněné brambory skládáme na připravený plech a v troubě je zapékáme, dokud brambory nezačnou zlátnout. Obvykle to trvá 5 - 10 minut.
Upečené brambory můžeme zjemnit vločkou másla.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena