Makrelové zapečené brambory

Bramborové "misky" plněné nádivkou z makrel, jarní cibulky a křenu. Můžeme servírovat jako předkrm i jako hlavní jídlo.


2.996x
45 min

Postup přípravy

Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Aby se rychleji uvařily, můžeme je propíchat. Plech vyložíme pečícím papírem.



Zatím očistíme jarní cibulky a nasekáme je. Makrelové plátky rozmělníme. Mléko ohřejeme.



Uvařené brambory podélně rozkrojíme a vydlabeme je lžičkou, aby se daly naplnit. Troubu předehřejeme na maximální výkon. Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme a smícháme s křenexem a mlékem. Měla by vzniknout krémovitá hmota. Do ní pak opatrně zamícháme cibulku a nakonec i rybu. Náplň podle chuti osolíme a opepříme a naplníme jí bramborové misky.



Naplněné brambory skládáme na připravený plech a v troubě je zapékáme, dokud brambory nezačnou zlátnout. Obvykle to trvá 5 - 10 minut.



Upečené brambory můžeme zjemnit vločkou másla.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makrelové zapečené brambory

Zpět na recept