Makový nákyp

Jeden slovenský jednoduchý moučník.


3.0150x
35 min

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu. Oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme citrónovou šťávu, žemle, mletý mák a jablka.

Důkladně vše promícháme. Ušleháme si z bílků tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi.

Formu si vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme na 175 °C. Doba pečení je přibližně 25 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makový nákyp

Zpět na recept