Makový nákyp

Jeden slovenský jednoduchý moučník.


3.0150x
35 min

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu. Oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme citrónovou šťávu, žemle, mletý mák a jablka. Důkladně vše promícháme. Ušleháme si z bílků tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi. Formu si vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme na 175 °C. Doba pečení je přibližně 25 minut.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena