Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.
Hodnocení
3.9
/ 5 (21x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Mléko2 a 1/2 dl
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Cukr moučka150 g
Vanilkový cukr1 ks
Polohrubá mouka200 g
Mletý mák80 g
Náplň
Zavařenina
Ostatní
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.
Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.
Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.
...upečte a ochutnejte...
Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
Dobrou chuť :-)
peroutl
makovník
Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.
janička
Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.
bobeška
Tento recept peču a je velmi dobrý, je známo že mák obsahuje tuk, proto se již nepřidává. Já hotvý makovec bez vajec, přeliji ještě citronovou polevou.