Makoveček

Lehoučká buchta k čaji nebo kafíčku.


3.1153x
45 min

Ingredience

těsto

150 gcukr
1 ksvejce
4 lžícemléko
1 ksbílek
1 balíčekprášek do pečiva
vanilka
mletá skořice
citronová kůra
80 gmletý mák
200 gbrambory vařené
mletý hřebíček
40 gjemná krupice

poleva

3 lžícerum
250 gcukr moučka
2 lžícevřelá voda

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Uvařené brambory nastrouháme najemno. Formu dobře vymažeme a vysypeme. Případně ji můžeme vyložit pečícím papírem. Žloutek utřeme s cukrem a mlékem do pěny. Přidáme brambory, krupici, prášek do pečiva, koření, mák a nakonec pevný sníh ze 2 bílků. Těsto dáme do připravené formy a zvolna upečeme. Prochladlý makoveček namažeme pikantní zavařeninou a potřeme bílou rumovou polevou, kterou připravujeme výhradně z prosetého moučkového cukru, nejprve přidáme rum, pak vřelou vodu. Třeme v porcelánové misce tak dlouho, až zbělí a zhoustne. Hotový makoveček nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makoveček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena