Makovec se skořicí

Velmi jednoduchý recept na oblíbený makovník. Zdravý makovník se skořicí, rumem a bez tuku.


3.3111x
45 min

Postup přípravy

Cukr utřeme s vejci a citronovou kůrou do pěny. Postupně přimícháme mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mákem a postupně pouze už vmícháme do základu těsta. Podle chuti do těsta přidáme rum a skořici. Těsto by mělo být spíše hustší než řidší, ale ne moc. Ingredience na těsto můžeme taky jednoduše pouze smíchat. Pekáč nebo vyšší plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Makovec pečeme asi 30 - 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Do makovce můžeme podle chuti přidat rozinky nebo oříšky. Upečený a vychladlý makovec se skořicí můžeme potřít jablečnou zavařeninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makovec se skořicí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena