Makovec se skořicí

Velmi jednoduchý recept na oblíbený makovník. Zdravý makovník se skořicí, rumem a bez tuku.


3.3111x
45 min

Postup přípravy

Cukr utřeme s vejci a citronovou kůrou do pěny. Postupně přimícháme mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mákem a postupně pouze už vmícháme do základu těsta. Podle chuti do těsta přidáme rum a skořici. Těsto by mělo být spíše hustší než řidší, ale ne moc. Ingredience na těsto můžeme taky jednoduše pouze smíchat.

Pekáč nebo vyšší plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Makovec pečeme asi 30 - 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Do makovce můžeme podle chuti přidat rozinky nebo oříšky. Upečený a vychladlý makovec se skořicí můžeme potřít jablečnou zavařeninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makovec se skořicí

Zpět na recept