Makovec s jablky

Recept na vláčný makovec.


4.25x
75 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, máslo necháme předtím dostatečně změknout.

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka přidáme do žloutkové pěny a promícháme.

Do tohoto základu na makovec přidáme mletý mák, mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vše zlehka promícháme.

Formu na srnčí hřeb (klidně i bábovkovou) důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy vlijeme připravené těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C péct. Makovec s jablky pečeme cca 40 minut.

Makovec s jablky necháme krátce vychladnout, potom jej vyklopíme z formy a krájíme na dílky. Báječně chutná s kopečkem zakysané smetany.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makovec s jablky

Zpět na recept