Makarónový nákyp

Nákyp z těstovin, uzenin a sýru.


3.0128x
90 min

Ingredience

4 ksvejce
3 lžícekečup
500 gmakaróny
100 gsýr
250 mlsmetana ke šlehání
250 grajský protlak
400 gšunkový salám

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

sekaná petrželka

Postup přípravy

Makaróny nalámeme na malé kousky. V osolené vodě je podle návodu uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 220°C. Salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do scezených makaronů. Zapékací mísu vymastíme tukem a naplníme jí hotovou směsí. Promícháme rajský protlak s kečupem, okořeníme a zahřejeme. Ušleháme šlehačku s vejci a vše vmícháme do vlažného protlaku. Rajskou omáčkou přelijeme nákyp, povrch posypeme sýrem a 30 minut zapékáme. Před podáváním sypeme makarónový nákyp čerstvě sekanou petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makarónový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena