Makarónový nákyp s lilky

Možná trochu náročnější, ale vynikají nákyp z makarónů s lilky, špenátem, rajčaty a báječnou bílou omáčkou. Samozřejmě nechybí gouda.


3.0190x
60 min

Postup přípravy

Špenát necháme povolit. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme je asi 15 minut odležet, aby pustily šťávu. Ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. Goudu nastrouháme. Máslem nebo olejem vymažeme zapékací formu nebo misku.



Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cibuli s česnekem na něm pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme špenát, který dusíme asi 5 minut, osolíme a opepříme ho. Necháme jej okapat.



Lilky osušíme. V další pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a kolečka lilků v něm osmažíme. Makaróny uvaříme podle návodu al dente a scedíme. Troubu předehřejeme na 200 °C.



Mléko přivedeme do varu, vmícháme do něj instantní omáčku. Po chvilce vaření přidáme 100 g strouhaného sýra, vmícháme vejce a omáčku ochutíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.



Do formy navrstvíme lilky, špenát a makaróny, zasypeme vše strouhankou a zalijeme omáčkou. Nakonec vše posypeme zbylým sýrem.



V troubě zapékáme asi 30 minut. Makarónový nákyp s lilky ihned podáváme. Do receptu můžeme přidat krůtí nudličky nebo sójové maso.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makarónový nákyp s lilky

Zpět na recept