Maďarský guláš podle šéfkuchaře

Můžu potvrdit, že je tento guláš super! Recept mám od jednoho šéfkuchaře.


4.4127x
160 min
7×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji s celým kmínem do tmavohnědé barvy. Pozor, nesmí se spálit.

Kližku opláchneme a odblaníme. Osušíme. Nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Přidáme k dušené cibuli a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme protlak, paprikovou pastu a chvíli orestujeme. Přidáme na kostky krájená rajčata a papriky. Podlijeme vínem a vodou a dusíme doměkka, to je 2 - 3 hodiny na mírném ohni nebo cca 45 minut až 1 hodinu v tlakovém hrnci. Poté můžeme maďarský guláš lehce dohustit, já to nechám zredukovat a nic nezahušťuji. Dochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a solí.

Maďarský guláš podle šéfkuchaře podáváme s knedlíkem, brambory nebo jinou přílohou.
user-icon

autor hoda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarský guláš podle šéfkuchaře

Zpět na recept