Maďarský guláš 1

Je libo gulášek? Tentokrát vyzkoušejte recept na guláš po maďarsku.


3.8116x
150 min
5×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
4 lžíceolej
1 lžičkamajoránka
3 kscibule
3 ksrajče
1 konzervarajčatový protlak
1 kostkamasox
3 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
1 ksčervená paprika
1 ksžlutá paprika
1 kgpřední hovězí maso
1-2 lžičkymletá sladká paprika
6 kuličekcelý černý pepř

podle chuti

kmín
rozmarýn
chilli koření

Postup přípravy

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Jednu kostku masoxu rozpustíme asi v půl litru horké vody, připravíme tak masový vývar.

Maso nakrájíme na kostičky a v hlubším kastrolu zprudka opečeme na oleji. Když se maso zatáhne a není už krvavé, přidáme cibuli, papriku a česnek. Společně za stálého míchání smažíme, až maso pustí šťávu. Osolíme, přidáme všechno koření, rajčatový protlak a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme hrnkem vývaru nebo horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme podlévat ještě během dušení, aby se guláš nepřipaloval.

Ke konci dušení vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání ředíme zbytkem vývaru nebo vodou. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Z uvařeného guláše vyjmeme bobkové listy. Podle vlastní chuti připepříme, přidat můžeme i majoránku a chilli.

Všechny guláše, i ten maďarský, chutnají nejvíce s knedlíky nebo chlebem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami nebo rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarský guláš 1

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena