Maďarský guláš 1

Je libo gulášek? Tentokrát vyzkoušejte recept na guláš po maďarsku.


3.8116x
150 min
5×

Postup přípravy

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Jednu kostku masoxu rozpustíme asi v půl litru horké vody, připravíme tak masový vývar.

Maso nakrájíme na kostičky a v hlubším kastrolu zprudka opečeme na oleji. Když se maso zatáhne a není už krvavé, přidáme cibuli, papriku a česnek. Společně za stálého míchání smažíme, až maso pustí šťávu. Osolíme, přidáme všechno koření, rajčatový protlak a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme hrnkem vývaru nebo horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme podlévat ještě během dušení, aby se guláš nepřipaloval.

Ke konci dušení vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání ředíme zbytkem vývaru nebo vodou. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Z uvařeného guláše vyjmeme bobkové listy. Podle vlastní chuti připepříme, přidat můžeme i majoránku a chilli.

Všechny guláše, i ten maďarský, chutnají nejvíce s knedlíky nebo chlebem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami nebo rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarský guláš 1

Zpět na recept