Maďarské paprikové brambory

Pikantní brambory vhodné jako příloha k masům.


3.01011x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masový vývar. Stačí asi 1/4 litru.


V hrnci zapěníme najemno nakrájenou cibuli s paprikou na sádle. Odstavíme a přidáme oloupané, omyté a na plátky pokrájené brambory. Osolíme a podlijeme předpřipraveným vývarem. Poté dusíme na mírném ohni přikryté pokličkou. Dusíme do měkka tak, aby se nerozvařily. Nakonec vmícháme smetanu s moukou a ještě chvíli dusíme.


Podáváme jako přílohu k pečenému, nejlépe veprřovému masu.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské paprikové brambory

Zpět na recept