sůl | ||
vývar | ||
1 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 kg | brambor | |
2 dl | sladká smetana | |
1 lžíce | sladka (pálivé) paprika |
Nejprve si připravíme masový vývar. Stačí asi 1/4 litru.
V hrnci zapěníme najemno nakrájenou cibuli s paprikou na sádle. Odstavíme a přidáme oloupané, omyté a na plátky pokrájené brambory. Osolíme a podlijeme předpřipraveným vývarem. Poté dusíme na mírném ohni přikryté pokličkou. Dusíme do měkka tak, aby se nerozvařily. Nakonec vmícháme smetanu s moukou a ještě chvíli dusíme.
Podáváme jako přílohu k pečenému, nejlépe veprřovému masu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena