Těstoviny vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící oleje pouze 3 minuty. Scedíme je a udržujeme v teple.
Na zbývajícím oleji opékáme cibuli, až zesklovatí, potom přidáme olihně a rybí vývar a mírně vaříme 5 minut. Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak, rajčata, oregano (dobromysl) a bobkové listy. Omáčku přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 minut.
Do omáčky vmícháme těstoviny, rendlík přikryjeme pokličkou a směs 10 minut zvolna vaříme do zhoustnutí. Zůstává-li omáčka stále ještě příliš řídká, odstraníme pokličku a pokrm ještě několik minut vaříme.
Bobkové listy vyjmeme. Do omáčky nasypeme většinu petrželky, zbytek použijeme na ozdobu. Těstoviny s olihněmi upravíme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou a podáváme s křupavým pečivem.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART