Osvědčený recept na chutnou játrovou paštiku s cibulí, česnekem a slaninou.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Směs
Česnek5 ks
Sůl2 špetky
Máslo
Cibule2 ks
Kmín2 špetky
Játra500 kg
Mletý černý pepř2 špetky
Postup přípravy
Cibuli, česnek a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem dáme na pánev, přidáme trochu pepře a také kmín a osmahneme.
Až cibule zesklovatí, přidáme slaninu a osmahneme dozlatova.
Játra omyjeme, očistíme, nakrájíme a přihodíme do pánve. Minutu zprudka osmahneme. Přidáme sůl, tak dvě špetky, ale nejlépe podle naší chutí a potom ztlumíme na nejnižší stupeň a dusíme.
Když máme hotovo, dáme směs do mixéru nebo tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Pro lepší chuť můžeme přidat máslo. Luxusní játrovou paštiku s anglickou slaninou po vychladnutí podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem.