Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem

Recept na jemné ovocné řezy s pudinkovým vanilkovým krémem a ušlehanou smetanou.


4.19x
60 min
1×

Postup přípravy

Plech s vysokým okrajem (asi 30 x 40 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně použijeme pečící papír. Žloutky vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Vanilkový pudink uvaříme podle návodu na balení a do horkého pudinku vmícháme máslo. Do vychladlého pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšleháme. Smetany vyšleháme se ztužovačem.

Vychladlý korpus poklademe jahodami. Je jedno, jestli použijeme kompot, mražené nebo čerstvé jahody. Poté potřeme pudinkovým krémem, nahoru natřeme ušlehané šlehačky a nastrouháme čokoládou. Krém i šlehačku můžeme podle chuti přisladit.

Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem podáváme jako lahodný moučník.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem

Zpět na recept