Luisianské gumbo

Tradiční luisianský dušený pokrm zvaný gumbo musí obsahovat okru, malé zelené lusky ibišku jedlého, pocházejícího původně z Afriky.


2.978x
60 min

Ingredience

0.5 lžičkycukr
1 stroužekčesnek
sůl
4 lžícepetrželka
2 ksrajčata
2 kscibule
1 lžícekoriandr
pepř
2 lžícehladká mouka
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
4 ksřapíkatý celer
3 hrnkyrybí vývar
tabasco
1 lžičkamletý římský kmín
2 lžícekukuřičný olej
350 gfilety z tresky
180 gokra
350 gsyrové krevety
350 gfileta z mořského ďasa

Postup přípravy

Okru nakrájíme na kousky. Stejně tak cibuli, celer, česnek, petrželku a koriandr. Papriky zbavíme semen a také nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje. Přidáme okru a opékáme ji za častého míchání 5 minut dozlatova. Lopatkou s otvory přeneseme okru na talíř. Do kastrolu dáme zbývající olej, cibuli a celer a opékáme je 5 minut doměkka. Přidáme česnek a opékáme ho asi minutu. Vmícháme mouku, cukr, římský kmín a podle chuti sůl a pepř. Potom postupně vmícháme rybí vývar, omáčku přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 2 minuty. Do kastrolu vrátíme odloženou okru, přidáme papriky a rajčata, kastrol částečně přikryjeme pokličkou, zmírníme oheň a pokrm za občasného zamíchání dusíme 10 minut. Zatím vyloupeme krevety a zbavíme je kůstek. Rybí maso nakrájíme na kostky. Přidáme petrželku a koriandr a podle chuti omáčku tabasco. Do pokrmu pak opatrně vmícháme rybí maso a krevety, kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 5 minut, dokud krevety nezmění barvu. Gumbo upravíme na nahřátou mísu a podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Luisianské gumbo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena