Lučina z jogurtu

Jednoduchý recept na výbornou a velmi jemnou pomazánku.


4.4469x
10 min
2×

Postup přípravy

Jogurt smícháme se smetanou a solí. Přelijeme do síta s plátýnkem, pod kterým je miska, kam může odkapávat tekutina. Počítejme, že tekutiny bude asi 3/4 litru. Celé to dáme do chladničky na 24 hodin. Vzniklou lučinu můžeme dát do misky s víčkem. Scezenou vodu lze použít při zadělávání chleba nebo do omáčky či polévky (smetanové, zeleninové, bramborové). Lučinu si můžeme dochutit podle vlastní fantazie křenem, pažitkou, nasekanou šunkou, řeřichou apod. Lučina z jogurtu podle chuti mažeme na různé pečivo nebo krajíce chleba.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lučina z jogurtu

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena