Loučimské tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky podávané sypané smaženou strouhankou.


3.294x
45 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Tvaroh promícháme se změklým máslem, žloutky, špetkou soli a moukou. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Připravené těsto dáme do ledničky na chvíli odpočinout.

Pak z něj tvoříme malé kulaté knedlíčky, které zavařujeme do vroucí osolené vody a vaříme 15 až 20 minut.

Mezitím si rozpustíme tuk, část odložíme na přelití a na malém množství osmažíme strouhanku dozlatova.

Uvařené loučimské tvarohové knedlíky omastíme a sypeme zlatavou strouhankou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Loučimské tvarohové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.