Lívance z ovesných vloček

Nenáročný recept na lívance z nadýchaného vločkového těsta.


4.293x
20 min
10×

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu a mléko je lepší vlažné. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Dáme rozpálit lívanečník. V mléce rozkvedláme sůl, žloutky a vločky tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do ovesného těsta.

Z nadýchaného těsta smažíme vločkové lívance. Smažíme je na vymaštěném lívanečníku a je dobré použít poměr 1:1 rozpuštěné máslo a olej, případně jen čisté přepuštěné máslo.

Lívance z ovesných vloček mažeme marmeládou nebo tvarohem a ihned podáváme. Horké jsou nejlepší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance z ovesných vloček

Zpět na recept