Vaření.czReceptyLívance z ovesných vloček

Lívance z ovesných vloček

Nenáročný recept na lívance z nadýchaného vločkového těsta.


4.293x
20 min
10×

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu a mléko je lepší vlažné. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Dáme rozpálit lívanečník. V mléce rozkvedláme sůl, žloutky a vločky tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do ovesného těsta. Z nadýchaného těsta smažíme vločkové lívance. Smažíme je na vymaštěném lívanečníku a je dobré použít poměr 1:1 rozpuštěné máslo a olej, případně jen čisté přepuštěné máslo. Lívance z ovesných vloček mažeme marmeládou nebo tvarohem a ihned podáváme. Horké jsou nejlepší.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lívance z ovesných vloček

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena