Vaření.czReceptyLívance z celozrnné mouky s tvarohem a skořicovými jablky

Lívance z celozrnné mouky s tvarohem a skořicovými jablky

Recept na zdravější verzi klasických lívanců pro milovníky sladkého.


5.04x
45 min

Ingredience

náplň 2

cukr
jablko
mletá skořice

těsto

2 ksvejce
130 mlkefír
6 lžicmed
1 lžičkamletá skořice
100 ghladká mouka
0.5 balíčkukypřící prášek
100 gcelozrnná hladká mouka
125 gbílý smetanový jogurt

náplň 1

1 balíčekvanilkový cukr
1 kelímekměkký tvaroh

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Těsto smícháme z vajec, kefíru, jogurtu, medu, mouky, skořice a kypřícího prášku. Lívance usmažíme v lívanečníku na rozehřátém tuku. Pozor, ať nedáme příliš vysokou vrstvu těsta, protože při smažení těsto vyskočí a nepropeklo by se. Sladký tvaroh vytvoříme smícháním tvarohu s vanilkovým cukrem. Na pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka nakrájené nejlépe na plátky, dále přidáme skořici, podle chuti osladíme a vaříme, až se vytvoří vláčná směs s kousky měkkých jablek. Lívance z celozrnné mouky podáváme navrstvené na sebe, promazané tvarohem a navrchu polité skořicovými jablky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance z celozrnné mouky s tvarohem a skořicovými jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena