Lívanečky na slaný způsob. Recept jako na klasické lívanečky, ale naslano.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
100 g
tuk na smažení
těstíčko
sůl
2 ks
vejce
0.3 l
mléko
1 hrnek
polohrubá mouka
0.5 balíčku
kypřicí prášek
na ozdobu
250 g
sýr
Postup přípravy
Kypřící prášek smícháme s moukou. Na hrubém struhadle si nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.
Mléko si vlijeme do mísy, osolíme, přidáme žloutky, mouku s kypřicím práškem a necháme ustát. Z bílku si ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.
Na rozpáleném tuku pečeme lívance, které ihned po vyjmutí sypeme strouhaným sýrem.
Sýrové lívance podáváme horké. Zdobíme zeleninou a tatarkou.