Lívance se špenátem

Chutný recept na lívanečky z kynutého těsta, které podáváme s podušeným špenátem se spoustou česneku.


3.0484x
75 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
2 kscibule
800 glistový špenát

těsto

1 špetkacukr
1 špetkasůl
4 ksvejce
500 mlmléko
15 gdroždí
400 ghladká mouka

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Do vlažného mléka dáme droždí, cukr, vejce, sůl a za stálého míchání přidáváme mouku. Vytvoříme tak těstíčko, které necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím si připravíme špenát. Čerstvý špenát opereme, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kostičky, oloupaný česnek utřeme. Všechno společně orestujeme na pánvi s trochou másla. Špenát podle chuti osolíme a opepříme.

Vykynuté těsto postupně lijeme do lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova.

Hotové lívance přeléváme špenátem a ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.