Lívance plněné meruňkami

Vyzkoušejte snadný a rychlý recept na lívance plněné meruňkami, které můžeme podávat jako teplý moučník, ale i teplou snídani nebo sladkou večeři.


3.925x
35 min

Postup přípravy

Omyté meruňky rozkrojíme na poloviny a zbavíme pecek. Připravíme si těsto na lívance. Mouku prosejeme se špetkou soli a práškem do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme s podmáslím a postupně za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko. Z bílků a lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hladkého těsta.

Na zahřátém oleji tvoříme pomocí menší naběračky vyšší kopečky (lívance), které pečeme asi 2 - 3 minuty a poté do nich vtlačíme půlky meruněk řezem dolů. Lívanečky s meruňkou otočíme a zvolna dopečeme dozlatova.

Lívance plněné meruňkami ještě teplé posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zakysaná smetana nebo řecký jogurt a místo moučkového cukru můžeme použít javorový sirup.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance plněné meruňkami

Zpět na recept