Litý koláč s drobenkou

Rychlý koláč s rebarborou nebo ovocem, které dozrává během celého léta!


3.2115x
75 min
1×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
0.5 hrnkumléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
0.5 lpolohrubá mouka
125 ghera nebo rama

drobenka

2 lžícemáslo
3 lžícecukr moučka
5 lžichrubá mouka

náplň

rebarbora (ovoce)

Postup přípravy

Připravíme si drobenku z másla, moučkového cukru a hrubé mouky. Rebarboru nebo jiné ovoce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do mísy připravíme polohrubou mouku a prášek do pečiva s polovinou množství cukru. V kastrolku si rozpustíme v mléku tuk, zbytek cukru (musí být pouze vlažné!), pak ručním šlehačem vše vymícháme spolu s vajíčkem. Pomalu nalijeme do připravené mouky a asi minutu mícháme (vždy šlehačem na stupeň 1). Hotové těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe nakrájenou rebarboru (švestky, jablka, meruňky nebo jiné ovoce) a posypeme připravenou drobenkou. Pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 50 minut. Ještě teplé můžeme podávat se šlehačkou!
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Litý koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena