Litý koláč s drobenkou

Rychlý koláč s rebarborou nebo ovocem, které dozrává během celého léta!


3.2115x
75 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si drobenku z másla, moučkového cukru a hrubé mouky. Rebarboru nebo jiné ovoce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Do mísy připravíme polohrubou mouku a prášek do pečiva s polovinou množství cukru. V kastrolku si rozpustíme v mléku tuk, zbytek cukru (musí být pouze vlažné!), pak ručním šlehačem vše vymícháme spolu s vajíčkem.
Pomalu nalijeme do připravené mouky a asi minutu mícháme (vždy šlehačem na stupeň 1).

Hotové těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe nakrájenou rebarboru (švestky, jablka, meruňky nebo jiné ovoce) a posypeme připravenou drobenkou.

Pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 50 minut. Ještě teplé můžeme podávat se šlehačkou!
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litý koláč s drobenkou

Zpět na recept