Litá čokoládová buchta

Jemný čokoládový moučník. Recept lze použít i na přípravu muffinů.


4.47x
75 min
1×

Ingredience

těsto

0.75 hrnkucukr
4 ksvejce
5-8 lžicmáslo
10 lžicstrouhaný kokos
2-3 hrnkypolohrubá mouka
2 lžícekakaový prášek
1 kelímekbílý jogurt
hrubá mouka na vysypání
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
0.25 balíčkuvanilkový pudinkový prášek
1 balíčekkvalitní hořká čokoláda

podle chuti

vanilka

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Formu na pečení vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme hrubou moukou. Kvalitní hořkou čokoládu dáme na chvíli zchladit do mrazáku. Vejce rozšleháme s jogurtem (nejlépe velký jogurt Hollandia selský). Vejce můžeme rozšlehat i se zbytky tvarohu, zakysané smetany apod. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. Do mouky přimícháme trochu (ne víc jak 1/3) vanilkového pudinku a celý kypřící prášek. Nejlépe se osvědčil kypřící prášek z vinného kamene. Přimícháme třtinový cukr či vanilkou ochucený (ovoněný) cukr, kakao a strouhaný kokos. Čokoládu vytáhneme z mrazáku a rozdrtíme ji, ještě zabalenou, pomocí dřevěné paličky na maso na menší a různě velké kousky. Přimícháme suché ingredience do tekuté směsi, smícháme a nasypeme čokoládu. Příliš řídkou směs upravíme kokosem, příliš hustou mlékem. Čokoládovou buchtu upečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Litou čokoládovou buchtu podáváme podle chuti k různým příležitostem. U nás mizí dřív než vychladne, proto ji podáváme se studeným mlékem.


Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky


Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!


Čokoláda

user-icon

autor Basty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litá čokoládová buchta

Zpět na recept