Jemný čokoládový moučník. Recept lze použít i na přípravu muffinů.
těsto | |
---|---|
0.75 hrnku | cukr |
4 ks | vejce |
5-8 lžic | máslo |
10 lžic | strouhaný kokos |
2-3 hrnky | polohrubá mouka |
2 lžíce | kakaový prášek |
1 kelímek | bílý jogurt |
hrubá mouka na vysypání | |
1 balíček | kypřící prášek do pečiva |
0.25 balíčku | vanilkový pudinkový prášek |
1 balíček | kvalitní hořká čokoláda |
podle chuti | |
vanilka | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
Formu na pečení vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme hrubou moukou. Kvalitní hořkou čokoládu dáme na chvíli zchladit do mrazáku. Vejce rozšleháme s jogurtem (nejlépe velký jogurt Hollandia selský). Vejce můžeme rozšlehat i se zbytky tvarohu, zakysané smetany apod. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo. Do mouky přimícháme trochu (ne víc jak 1/3) vanilkového pudinku a celý kypřící prášek. Nejlépe se osvědčil kypřící prášek z vinného kamene. Přimícháme třtinový cukr či vanilkou ochucený (ovoněný) cukr, kakao a strouhaný kokos. Čokoládu vytáhneme z mrazáku a rozdrtíme ji, ještě zabalenou, pomocí dřevěné paličky na maso na menší a různě velké kousky. Přimícháme suché ingredience do tekuté směsi, smícháme a nasypeme čokoládu. Příliš řídkou směs upravíme kokosem, příliš hustou mlékem. Čokoládovou buchtu upečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Litou čokoládovou buchtu podáváme podle chuti k různým příležitostem. U nás mizí dřív než vychladne, proto ji podáváme se studeným mlékem.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
autor Basty
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.