Na přípravu listového závinu si zakoupíme již rozválený plát, ušetříme si tím práci a těsto bude tak akorát "hrubé". Plech vyložíme pečícím papírem. Bílek rozšleháme.
Připravíme si náplň. Použijeme 4 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Po vychladnutí je nakrájíme na kostičky. Stejně tak rozkrájíme šunku (plátkovou nebo vcelku), eidam (plátkový nebo vcelku) a balkánský sýr. Vše promícháme a dochutíme špetkou soli, mletým pepřem a lžičkou sušené petrželky. Nakonec vmícháme dijonskou hořčici.
Na celou plochu plátu kromě okrajů rozetřeme pestrou náplň a ihned zatočíme do závinu. Listový závin s pestrou náplní opatrně přeneseme na plech a potřeme bílkem.
Troubu si předehřejeme asi na 210 °C, v takto vyhřáté troubě pečeme závin asi 8 - 10 minut, poté teplotu snížíme a dopékáme do zezlátnutí.
Listový závin s pestrou náplní necháme trochu vychladnout a krájíme na hrubší plátky. Podáváme jako slanou chuťovku, vhodné i na nejrůznější oslavy a párty.