Listový závin na slano

Jednoduchý závin, který můžeme podávat jako chuťovku nebo jako teplou večeři. Záleží na chuti.


4.48x
35 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 150 °C. Z kysaného zelí vymačkáme "šťávu". Plech vymažeme a vysypeme hladkou moukou.

Listové těsto vyválíme na placku a přeložíme ji na plech. Listové těsto poklademe zbytky uzeniny, sýrů a kdo má rád, přidá pikantní koření, ale stačí obyčejný pepř a trocha grilovacího koření. Uzeninu se sýrem poklademe zelím a placku stočíme do úhledné nohavice. Vejce rozšleháme a mašlovačkou potřeme nohavici. Kdo má rád, posype závin drceným nebo celým kmínem.

Plech s listovým závin vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, než nohavice dostane pečlivým potíráním pěknou zlatou barvu.

Listový závin na slano podáváme teplý nebo naopak studený.
user-icon

autor Jarin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový závin na slano

Zpět na recept